Rönneby for PAR

I dag har jeg, en av guttene i klassen og en instruktør vært på Rönneby for å øve på PAR. Jeg fløy til og gjorde tre innflygninger. Så landet vi, tok en liten pause og byttet. Kort om hvordan hva PAR er kan du lese i et tidligere innlegg, her. I dag er det mye bedre vær, på Rönneby var det nesten skyfritt, så det ble tatt mange bilder! Ikke det beste IFR været, men vi setter på oss noen briller slik at vi ikke ser noe annet enn instrumentene. Det var veldig gøy å få øve på PAR i virkeligheten, men det blåste og var mye turbulens i dag, så det var ganske vanskelig å holde de kursene man fikk oppgitt. Spesielt når korrigeringene er nede på bare 2 grader, også humper det så fælt at kursen din varierer masse nesten hele tiden! Utfordringer er alltid bra:) 

Rönneby. De fire hvite og rød lysene til venstre for banen kalles PAPI, og viser om du ligger for høyt eller for lavt. To hvite og to røde betyr at du ligger på glidebanen, fire røde betyr alt for lavt, og fire hvite betyr alt for høyt. All red: you're dead. All white: you'll fly all night. 

Rönneby er også en militær flyplass. Vi så hele ni Gripen mens vi var der, og flere av dem tok av mens vi øvde på PAR.
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

blondiegoespilot

blondiegoespilot

22, Oslo

Studying to become a commercial pilot at the University of Tromsø, Norway, currently based at TFHS, Skåne, South Sweden. Writing mostly about my progress and aviation, but sometimes other things as well. Contact me on line@ccd.as

Kategorier

Arkiv

hits