Arrgh!!

Et lite ikke-flyrelatert sinnainnlegg i dag..

Nyhetsartikler om voldtekter begynner nesten å bli daglidags. Jeg ser de stadig når jeg åpner nettavisene. Det er skremmende og ugreit. Det jeg ønsker å rette søkelyset mot, er hvordan disse sakene blir fremstilt og behandlet i media. I dag kan man både på Aftenposten og VG lese om at en 17 år gammel jente ble funnet naken i Torggata. Hun har anmeldt en voldtekt. Her kommer det altså, overskriften på VG er : "17-åring rømte naken etter påstått voldtekt". Påstått. Påstått. Er det bare jeg som innbiller meg at ingen frivillig løper naken ut av en leilighet tidlig på morningen for å be om hjelp? Er det bare jeg som innbiller meg at en person som trenger å bli tatt vare på av Voldtektsmottaket på Legevakten faktisk er sannferdig? Jeg synes det er skuffende at mediene velger å fremstille saken på en måte som sår tvil om offerets forklaring på denne måten.

Jeg har full forståelse for at man ikke skal forhåndsdømme noen. Derimot er det en forutsetning at vi tror på ofrene, skal vi klare å snu "trenden" om at jenter selv er skyld i voldtekt. Fjern ord som påstått og angivelig. La heller overskriften være noe sånt som: "17-åring funnet naken på gaten, har anmeldt voldtekt". Her undergraves ikke offeret, og vi unngår å forhåndsdømme. (Jeg noterer meg også at Aftenposten nå kan fortelle at politiet har arrestert en mann i saken).

6 kommentarer

Simone

23.okt.2011 kl.16:59

Fin blogg :)

tanja

23.okt.2011 kl.17:02

fin blogg :) fint med en komentar tilbake :D

dagbokpiken

23.okt.2011 kl.17:02

Helt enig!

Bjørg & Joppe

23.okt.2011 kl.17:06

Jeg kan få følelsen av at mange journalister skriver skeptisk om voldtekter og tvilende om offerenes påstånder "/ De blir ikke tatt på alvor.

blondiegoespilot

23.okt.2011 kl.17:10

Bjørg & Joppe: Ja, akkurat det jeg mener!

Vanessas Bickenbach

23.okt.2011 kl.17:32

fin blogg:)

Skriv en ny kommentar

blondiegoespilot

blondiegoespilot

22, Oslo

Studying to become a commercial pilot at the University of Tromsø, Norway, currently based at TFHS, Skåne, South Sweden. Writing mostly about my progress and aviation, but sometimes other things as well. Contact me on line@ccd.as

Kategorier

Arkiv

hits